Εξοικονόμηση - Ανάκτηση Ενέργειας

eksikonomisi-anaktisi-energeias

Εξοικονόμηση ενέργειας ονομάζεται οποιαδήποτε προσπάθεια με την οποία επιτυγχάνεται περιορισμός της σπατάλης των ενεργειακών αποθεμάτων.

Γενικά σήμερα ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις απαιτείται πολύ μεγάλη ποσότητα ενέργειας για θέρμανση, φωτισμό, κλιματισμό κλπ πέρα από εκείνη της τροφοδοσίας των διαφόρων μηχανών των Βιομηχανιών. Για την απρόσκοπτη όμως εξασφάλιση αυτής της ενέργειας γίνεται εξαιρετικά μεγάλη κατανάλωση κυρίως σε καύσιμα, όπως το πετρέλαιο, γαιάνθρακες και φυσικό αέριο. Όμως τα αποθέματα αυτών των καυσίμων είναι περιορισμένα. Έτσι καθίσταται αναγκαία η λήψη διαφόρων μέτρων περιορισμού τουλάχιστον της σπατάλης ώστε να διαρκέσουν αυτά περισσότερο ή ακόμα και να βρεθούν νέες τεχνολογίες απεξάρτησης απ΄ αυτά. Και βέβαια αυτό που μας ενδιαφέρει σε ιδιωτικό επίπεδο είναι πως θα μειώσουμε την δαπάνη που ξοδεύουμε ετησίως για την καταναλισκόμενη ενέργεια του κτιρίου μας.

Αυτό μπορεί να συμβεί με επιλογή οικονομικότερων μηχανών σε καύσιμη ύλη, αποδοτικότερων εγκαταστάσεων (μονώσεις κλπ) αλλά και οικονομικότερη (λιγότερη) κατανάλωση ενέργειας (ανάκτηση ενέργειας). Αναμφίβολα τέτοια μέτρα είναι γεγονός ότι ανεξάρτητα των οικονομικών κερδών, επιφέρουν και πολύ μικρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η εταιρεία μας είναι σε θέση να σας προτείνει ολοκληρωμένη χρηματοοικονομική μελέτη για εξοικονόμηση ενέργειας στην οικία σας και σε οποιαδήποτε επαγγελματικής φύσης κτίριο. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μεγάλη ποικιλία αλλαγών που μπορούμε να κάνουμε στο κτίριο σας με εγγυημένο αποτέλεσμα εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικά είμαστε σε θέση να σας πούμε εγγυημένα το χρόνο απόσβεσης.

Σύμμεικτες Κατασκευές

simmeiktes-kataskeues

Δωρεάν Κατοικία

dorean-katoikia

Θέρμανση -50%

thermansi-50%
test